12.11.2015 | By admin
Uncategorized

– MagiCAD käytössä kolmessa Venäjän rakennusministeriön 23 virallisesta BIM-pilottiprojektista 

WERFAU Medical Engineering, lääketieteellisten laitosten suunnitteluun ja sairaalojen puhdastilaratkaisuihin erikoistunut pietarilainen yritys, työskentelee tällä hetkellä kolmessa Venäjän valtion rakennusministeriön pilottiprojektissa, joiden perusteella Venäjän rakennusministeriön on tarkoitus suunnitella suositukset BIM-menetelmien käyttöönotolle koko toimialalle Venäjällä. Standardisointiprosessissa on mukana kaikkiaan 23 pilottiprojektia eri puolilla Venäjää. Werfau on suunnitellut ja tietomallintanut LVI-, sähkö- ja sairaalakaasujärjestelmät kaikkiin kolmeen pilottiprojektiinsa raumalaisen Progman Oy:n kehittämällä MagiCAD-ohjelmistolla, mukaan lukien 150 000 neliömetrin uudis- ja korjausrakennusprojektin Krasnojarskin aluesairaalalle.

Werfaun pilottiprojektit Venäjän rakennusministeriölle pitävät sisällään 150 000 neliömetrin lippulaivaprojektin Krasnojarskin aluesairaalalle (mukaan lukien purkutyöt, korjausrakentamisen, uusien rakennusten ja rakenteiden rakentamisen, sekä uuden teknisen ja logistisen infrastruktuurin kehittämisen), 5 200 neliömetrin palliatiivisen hoidon yksikön Kolpinossa sekä 5 790 neliömetriä käsittävän Aleksanterin kaupunginsairaalan Pietarissa.

BIM-teknologiat parantavat merkittävästi suunnittelun tehokkuutta

Werfau suunnitteli pilottiprojektien vaativat LVI-, sähkö- ja erikoiskaasujärjestelmät MagiCADillä, joka on Pohjois-Euroopan johtava tietomallinnusohjelmisto LVI- ja sähkösuunnitteluun.

– Standardisointiprosessi keskittyy etenkin projektien tarkastamisen ja analysoinnin vaatiman ajan optimointiin ja minimointiin, sillä BIM mahdollistaa monien tarkistusproseduurien automatisoinnin sekä perinteisten listojen, dokumentaation ja piirustusten korvaamisen yhdellä keskitetyllä tietomallilla, kertoo tietomallinnusosaston johtaja Petr Manin Werfaulta. Petr on saanut Autodeskiltä Vuoden BIM Leader -tunnustuksen Venäjällä vuonna 2014.

– MagiCAD vähentää tarvittavien rutiinioperaatioiden määrää ja mahdollistaa automatisoidut tarkistusproseduurit ja laskennat paikallisten standardien mukaisesti. MagiCADillä pystymme luomaan järjestelmistä 3D-mallit ja suorittamaan törmäystarkastelut. Tämä kaikki parantaa merkittävästi taloteknisen suunnittelun laatua sekä säästää työtunteja noin 20 % per projekti, sanoo Petr.

– Tietomallinnus mahdollistaa monia merkittäviä hyötyjä. Automatisoitu törmäystarkastelu on pilottiprojekteissa tehnyt projektien validointivaiheesta yli kuusi kertaa nopeamman verrattuna virheiden etsimiseen manuaalisesti. Automatisoinnin ansiosta pilottiprojekteissa pystyttiin löytämään kaikki virheet noin puolessa päivässä, kun manuaalisesti olisi vaadittu noin kolme päivää siihen että virheistä olisi löydetty ja paikannettu 85 %, Petr sanoo.

– Esimerkiksi Krasnojarsk-projektissa on yli 100 erilaista tarkistusproseduuria, joilla voidaan varmistaa minimihuonekokojen ja muiden kansallisten rakennusstandardien ja vaatimusten mukainen suunnittelu. Projektissa on 700 erilaista huonetyyppiä ja yhteensä 4000 huonetta. On selvää, että kun tarkistusprosessit pystytään automatisoimaan ja ajamaan helposti yhtä nappia painamalla aina tarvittaessa, säästettyjen työtuntien määrä on jo yhdessä projektissa hyvin suuri, kertoo Petr.

Lue lisää

Progman Oy on Pohjoismaiden johtava talotekniikan ohjelmistotalo. Liiketoimintamallimme verkottaa talotekniikka-alan toimijat; suunnittelijat, rakennuttajat ja laitevalmistajat. Progmanin tunnetuin tuote on MagiCAD-ohjelmisto sähkö- ja LVI-suunnitteluun. MagiCAD-tuotannon lisäksi Progman tarjoaa tuotemallinnuspalveluita sekä asiakaskohtaista ohjelmistokehitystä. Suoran vientimyynnin ja laajan jälleenmyyntiverkostomme kautta tavoitamme asiakkaamme ympäri maailman ja tätä nykyä noin 18 000 MagiCAD-lisenssiä on käytössä yli 50 eri maassa. Progman Oy on perustettu 1983. Olemme toistuvasti saaneet AAA-statuksen kansainvälisessä Dunn & Bradstreetin luokituksessa. MagiCAD-tuoteperhe koostuu useista itsenäisistä sovelluksista ilmanvaihto-, lämmitys-, putkisto-, sähkö- ja sprinklerijärjestelmien suunnitteluun, sekä sisäilmaston hallintaan ja talotekniikkajärjestelmien energiatehokkuuden optimointiin, mukaan lukien MagiCAD Ventilation, MagiCAD Heating & Piping,  MagiCAD Sprinkler Designer, MagiCAD Electrical, MagiCAD Circuit Designer, MagiCAD System Designer, MagiCAD Comfort & Energy ja MagiCAD Room.

WERFAU Medical Engineering tarjoaa Venäjän johtavia ratkaisuja käyttömukavuudeltaan erinomaisten ja tehokkaiden sairaalatilojen ja -ympäristöjen luomiseen potilaille ja henkilökunnalle. Werfaun pääkonttori sijaitsee Pietarissa ja yritys työllistää 150 henkeä. Werfau on tunnettu tietomallinnusmetodien aktiivisena hyödyntäjänä ja puolestapuhujana talotekniikka- ja rakennesuunnittelun sekä älykkään rakentamisen aloilla. BIM-metodien käyttö mahdollistaa suunnitteluun liittyvät päätökset tehokkaasti, luotettavasti ja faktoihin pohjautuen. Siksi Werfau haluaa viedä tietomallinnusta ja tietomallinnuspohjaisten simulaatioiden tehokkaampaa hyödyntämistä eteenpäin koko toimialalla.

www.werfau.ru

Footnote FI

Toimintomme yhtenäistettiin MagiCAD-nimen alle tammikuussa 2019, jolloin Progman Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä CADCOM AB ja Progman Software UK Ltd tuli MagiCAD Group. Samalla MagiCloudin uudeksi nimeksi tuli MagiCAD Cloud.

Arkisto

Kategoriat