18.06.2018 | By Mikko Lehtinen

Uusi MagiCAD 2019 tuo mukanaan useita uusia LVIS-suunnittelua, -laskentaa ja -tietomallinnusta tehostavia toimintoja ja työtapoja AutoCAD- ja Revit-teknologioille. MagiCAD 2019 on yhteensopiva uusimpien AutoCAD 2019- ja Revit 2019 -versioiden kanssa.

MagiCAD 2019 esittelee Autodeskin Revit-ohjelmistoalustalle MagiCADin oman törmäystarkastelutyökalun, joka mahdollistaa törmäysten havaitsemisen koko Revit projektissa sekä reaaliaikaisesti että tarpeen mukaan. Työkalu havaitsee elementtien väliset törmäykset sekä törmäykset elementtien ja tilavarausten (esim. huoltoalueiden) välillä.

MagiCAD 2019 Revitille mahdollistaa ilmanvaihtosuunnittelussa päätelaitteiden kytkennät kanttikanavia käyttäen, sekä kanavan viimeisen osan mitan korjaamisen automaattisesti määräluetteloissa käyttäen lähintä suurempaa vakiomittaa ja varustamalla osa irtolaipalla. Uusi versio esittelee myös laajennetun tuen lämpimän käyttöveden laskentastandardeille sekä mahdollistaa letkuliitosten käytön sprinklerisuunnittelussa. MagiCAD Revitille tuo lisäksi useita parannuksia sähkösuunnitteluun, mukaan lukien huonetilojen tehokuormien laskennan keskuskohtaisesti sekä kaapelien pituuslaskennan Revit-mallin pohjalta.

Uusi MagiCAD 2019 esittelee myös useita uusia ominaisuuksia AutoCADille. Running Index -numerointi on nyt mahdollista käyttäjän määritellemien raja-arvojen ja tuoteluokkien perusteella, jolloin esimerkiksi paloilmaisinsilmukan numerointi onnistuu yhdellä komennolla, silloinkin kun silmukkaan on kytketty myös turvavalaisimia. Change Properties -työkalu tarjoaa parannetun hakutoiminnon oikeiden ominaisuuksien löytämiseen sekä mahdollistaa useampien ominaisuuksien muokkaamisen samanaikaisesti. Lisäksi uudella MagiCADillä voidaan nyt piilottaa mittatekstien taustalle jäävät objektit, mikä tekee piirustuksista helpommin luettavia. Sähkösuunnittelussa uusi versio mahdollistaa mm. ryhmään kytkettyjen laitteiden lukumäärän sekä pisimmän haaran pituuden laskennan myös pien- ja pienoisjännitejärjestelmille.

MagiCAD automatisoi useita aikaa vaativia LVIS-suunnittelun työvaiheita, mikä säästää aikaa päivittäisessä työssä ja lyhentää projektien läpivientiaikoja keskimäärin 30 prosenttia tai enemmän.

MagiCAD 2019 AutoCADille – Uudet ominaisuudet:

 • Yhteensopivuus AutoCAD 2015-2019 -versioiden kanssa
 • Määrittele Running Index -numeroinnille raja-arvot ja tuoteluokat
 • Laske ryhmän laitteiden lukumäärä ja pisin haara pien- ja pienoisjännitejärjestelmissä (katso video)
 • Parannettu Change Properties -työkalu (katso video)
 • Määrittele omia sprinkleriluokkia
 • Käytä viittauksia sivulta toiselle piirikaaviosuunnittelussa
 • Piilota objekteja mittatekstien taustalta
 • Lue lisää näistä ja muista uusista ominaisuuksista tästä

MagiCAD 2019 Revitille – Uudet ominaisuudet:

 • Yhteensopivuus Revit 2017-2019 -versioiden kanssa
 • MagiCAD Clash Detection – Uusi työkalu törmäystarkasteluun koko Revit-projektissa reaaliaikaisesti tai tarpeen mukaan (katso video)
 • Laske yhteen huonetilojen tehokuormat keskuskohtaisesti
 • Suorita kaapelien pituuslaskenta Revit-mallin perusteella
 • Päivitä kaapelipakettien tiedot entistä tehokkaammin
 • Parannettu käyttöliittymä DIALux-vientiin ja -tuontiin
 • Määrittele johtokanavasarjoja datasetiin
 • Parannuksia lämpimän käyttöveden laskentastandardeihin
 • Kanttikanavan käyttö päätelaitteiden kytkennässä (katso video)
 • Asenna ja käytä ilmanjakolaatikoita eri laitevalmistajilta
 • Laske oikea mitta kanavan viimeiselle osalle määräluetteloissa
 • Valitse jaettuja parametreja kaavioiden piirrosmerkeille jo datasetissä
 • Käytä joustavia putkia sprinklerisuunnittelussa ja -laskennassa
 • Määrittele omia sprinkleriluokkia
 • Tee reikävaraukset kaareviin seiniin
 • Hallitse kaikkia projektitietoja keskitetysti IFC-viennissä
 • Lue lisää näistä ja muista uusista ominaisuuksista tästä

MagiCAD mahdollistaa taloteknisen suunnittelun käyttäen Euroopan laajinta tuotemallitietokantaa, joka sisältää yli miljoona tuotetta 250 johtavalta laitevalmistajilta. Tuotteissa on oikeat mitat ja kaikki tarvittava tekninen tuotetieto. Tämä luo perustan tarkoille laskennoille ja mahdollistaa asennukset suunnitelmien mukaisesti. MagiCAD tukee useiden eri maiden suunnittelustandardeja ja sitä käyttävät LVIS-suunnittelijat ja urakoitsijat yli 80 maassa eri puolilla maailmaa.

Ota yhteyttä MagiCAD-myyntiin ja kysy mitä MagiCAD tarjoaa yrityksellenne.

Footnote FI

Toimintomme yhtenäistettiin MagiCAD-nimen alle tammikuussa 2019, jolloin Progman Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä CADCOM AB ja Progman Software UK Ltd tuli MagiCAD Group. Samalla MagiCloudin uudeksi nimeksi tuli MagiCAD Cloud.

Tilaa uutiskirje

First name*
Surname*
E-mail*
Company*
Business sector*

Arkisto

Kategoriat