06.11.2018 | By Mikko Lehtinen
LehdistötiedotteetMagiCADMagiCAD for RevitUutiset
  • Progman julkaisee uuden version MagiCAD Electrical 2019 -sovelluksesta, joka tuo Revit-alustalle ensi kertaa suunnittelutoimintoihin yhdistetyt sähkölaskennat suoraan Revit-mallista
  • Progman ja Schneider Electric julkistavat yhteistyösopimuksensa, joka on mahdollistanut Schneider Electricin Ecodial-sähkölaskentojen integraation osaksi MagiCADin sähkösuunnittelutoimintoja
  • Sähkölaskentojen suorittaminen suoraan Revit-mallista on merkittävä laajennus Autodesk Revit ‑ohjelmistoalustan ominaisuuksiin sähkösuunnittelun näkökulmasta
  • Kun tarkka kaapelien pituuden laskenta ja muut laskennat toimivat osana suunnitteluominaisuuksia, sähkölaskentaa ei tarvitse enää suorittaa erillisellä ohjelmistolla
  • MagiCAD Electrical tarjoaa laajan valikoiman laskentatoimintoja, kuten kaapeleiden mitoituksen, jännitehäviö- ja oikosulkulaskennat, sekä suojalaitteiden määrityksen suoraan Revit-projektista
  • MagiCAD Electricalin toimitukset alkavat tällä viikolla

Progman julkaisee uuden version MagiCAD Electrical 2019 -sovelluksesta, joka tuo Revit-alustalle suunnittelutoimintoihin yhdistetyt sähkölaskennat suoraan Revit-mallista. Samalla Progman ja Schneider Electric julkistavat yhteistyösopimuksensa, joka on mahdollistanut Schneider Electricin Ecodial-sähkölaskentojen integraation osaksi MagiCADin sähkösuunnittelutoimintoja.

Uuden version myötä MagiCAD Electricalista tulee ensimmäinen sähkösuunnittelusovellus, joka mahdollistaa suunnitteluominaisuuksiin yhdistetyt sähkölaskennat – kuten tarkan kaapelien pituuden laskennan – suoraan Revit-projektista ja tarjoaa samalla toimivan ratkaisun kaksisuuntaiseen tiedonkulkuun laskentojen ja Revit-projektin välillä. Kun tarkka kaapelien pituuden laskenta ja ja muut laskennat toimivat osana suunnitteluominaisuuksia, sähkölaskentaa ei tarvitse enää suorittaa erillisellä ohjelmistolla.

“Schneider Electric haluaa edesauttaa saumatonta yhteensopivuutta eri teknologioiden välillä”, kommentoi Senior Vice President Christopher David Schneider Electriciltä. ”Schneider Electricin ohjelmistot tarjoavat kumppaniyrityksillemme, kuten MagiCADin kehittäjänä tunnetulle Progmanille, mahdollisuuden kehittää ja tuoda alalle uusia tapoja työskennellä. Tämä vie koko alaa eteenpäin.”

Christopher jatkaa, “Yhteistyömme Progmanin kanssa mahdollistaa sähkölaskentojemme yhdistämisen MagiCADin sähkösuunnittelutoimintoihin Revit-alustalla.”

Progmanin kaupallinen johtaja Petteri Laakso kommentoi, ”Yhteistyömme Schneider Electricin kanssa mahdollistaa suunnittelun aikaiset sähkölaskennat Revitissä, mikä on tärkeä kehitysaskel Revit-pohjaiselle sähkösuunnittelulle laajemminkin ajateltuna.”

”Uuden MagiCAD Electrical ‑version myötä pystymme tarjoamaan nyt ensimmäistä kertaa kattavan sähkösuunnittelu- ja laskentaratkaisun myös Revit-suunnittelijoille, mikä muuttaa Revit‑teknologian tarjontaa sähkösuunnittelijoille ratkaisevalla tavalla”, Petteri jatkaa.

MagiCADin sisäänrakennettujen laskentaominaisuuksien avulla sähkösuunnittelijat pystyvät nyt paremmin hyödyntämään Revit-teknologian tarjoamia, projektiyhteistyöhön ja suunnittelualojen koordinointiin liittyviä hyötyjä BIM-projekteissa, sekä samalla suorittamaan kattavaa sähkösuunnittelua ja laskentaa samalla alustalla. Aiemmin tämä ei ole ollut mahdollista, Petteri toteaa.

Revitin ohjelmistoarkkitehtuuria ei ole kehitetty yksityiskohtaiseen kaapeleiden piirtoon tai sähköjärjestelmien detaljisuunnitteluun. Tämän vuoksi MagiCAD Electricalin Revitiin tuomat yksityiskohtaiset sähkösuunnittelu- ja laskentatoiminnot lisäävät Revit-alustan käytettävyyttä sähkösuunnittelussa merkittävästi. MagiCAD tuo Revit-alustalle kattavat ja älykkäät ominaisuudet koko järjestelmän mallintamiseen, mm. sähköjohtojen piirtoon, kaapelireittien suunnitteluun sekä kuormaryhmien ja keskusten määrittelyyn. Ecodial‑laskennat yhdessä MagiCADin yksityiskohtaisten mallinnusominaisuuksien kanssa mahdollistavat laajan valikoiman laskentatoimintoja, kuten kaapeleiden mitoituksen, jännitehäviö- ja oikosulkulaskennat sekä suojalaitteiden määrityksen suoraan Revit-projektista.

MagiCAD Electrical toimii saumattomana osana Autodeskin Revit‑ohjelmiston käyttöliittymää. MagiCAD Electrical tarjoaa automatisoituja toimintoja Revit-pohjaiseen sähkösuunnitteluun, jotka nopeuttavat sähkösuunnitteluprojektien läpivientiä Revitillä 30 prosenttia tai enemmän. MagiCAD Electrical on yhteensopiva sekä Revitin että AutoCADin kanssa.

Schneider Electric on kansainvälinen energianhallinnan ja automaation asiantuntija, joka työllistää 144,000 henkeä yli 100 maassa. Suomessa yhtiö toimii 20 paikkakunnalla. Konserni on johtava toimija energia- ja infrastruktuurimarkkinoilla, teollisissa prosesseissa, rakennusautomaatiossa, tietoliikennekeskuksissa ja -verkoissa.

Schneider Electricin IoT-ratkaisut tukevat erilaisten sovellusten yhdistämistä, datan keräämistä ja analysointia sekä automatisoituja toimenpiteitä datan perusteella. Tämä parantaa eri teknologioiden ja ratkaisujen turvallisuutta, luotettavuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Schneider Electricin IoT-tarpeisiin kehitetty EcoStruxture™ -arkkitehtuuri tekee tämän mahdolliseksi. EcoStruxture yhdistää rakennuksen eri laitteet samaan järjestelmään, monitoroi laitteita itsenäisesti ja reagoi hälytyksin laitteiden havaitsemiin muutoksiin. Samalla asiakas voi hyödyntää kattavaa analytiikkaa, sovelluksia ja palveluita. www.schneider-electric.fi

Footnote FI

Toimintomme yhtenäistettiin MagiCAD-nimen alle tammikuussa 2019, jolloin Progman Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä CADCOM AB ja Progman Software UK Ltd tuli MagiCAD Group. Samalla MagiCloudin uudeksi nimeksi tuli MagiCAD Cloud.

Tilaa uutiskirje

First name*
Surname*
E-mail*
Company*
Business sector*

Arkisto

Kategoriat