28.06.2018 | By admin
BIMFöretagsnyheterMagiCADMagiCAD for AutoCADMagiCAD for Revit
  • Ramboll-koncernen väljer att använda programvaran MagiCAD globalt
  • Avtalet inkluderar hela MagiCAD-produktportföljen för el- och VVS-projektering samt kompletterande tjänster

Det internationella konsultföretaget Ramboll har undertecknat ett globalt samarbetsavtal med Progman, utvecklaren av BIM-programvaran MagiCAD för el- och VVS-projektering. Med det här avtalet väljer Ramboll att använda MagiCAD som programvara för el- och VVS-design globalt.

Genom avtalet får Ramboll-koncernens kontor världen över tillgång till MagiCAD-licenser, som omfattar alla discipliner inom el- och VVS-projektering. Avtalet kompletteras med tjänster från Progman och dess internationella partnernätverk. Ramboll är verksamma i 35 länder och har över 13 000 anställda på 300 kontor världen över.

– “Genom det nya avtalet med Progman kan vi optimera vår globala MagiCAD-portfölj och samtidigt får den enskilda ingenjören smidig tillgång till och kan använda relevant MagiCAD-programvara från alla Ramboll-kontor i hela världen”, kommenterar Poul Hededal, Group Director Knowledge & Innovation på Ramboll.

– “Vi är mycket glada över det här avtalet med vår långvariga partner Ramboll. Progman erbjuder globalt BIM-lösningar som är i framkant för el- och VVS-design, våra produkter och tjänster finns i över 80 länder runt om i världen. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda Ramboll en heltäckande och framtidssäkrad lösning för deras programbehov för el- och VVS-design internationellt”, säger Jukka Nyman, vd för Progman.

Avtalet inkluderar MagiCAD-modulerna Ventilation, Piping, Electrical, Circuit Designer, Schematics och Room för AutoCAD samt MagiCAD-modulerna Ventilation, Piping, Electrical, Schematics och Supports & Hangers för Revit. MagiCAD är en global ledare inom BIM-lösningar för el- och VVS-projektering.

 

 

Ramboll-koncernen är ett ledande globalt företag inom ingenjörsteknik, design och rådgivning. Företaget erbjuder sina tjänster inom bygg, transport, vatten och miljö, energi, olja och gas, telekom och managementkonsultverksamhet. De har en stark närvaro i Norden, Nordamerika, Storbritannien, Kontinentaleuropa, Mellanöstern och Indien samt betydande representation i Asien, Australien, Sydamerika och Afrika söder om Sahara. Företaget grundades 1945 som Rambøll & Hannemann, har sitt huvudkontor i Köpenhamn. http://www.ramboll.com/

 

 

Footnote SV

I januari 2019 slog vi samman våra företagsnamn under namnet MagiCAD. Progman Oy, CADCOM AB och Progman Software UK Ltd blir MagiCAD Group. Utöver det bytte MagiCloud namn till MagiCAD Cloud.

Arkiv

Kategorier