25.09.2018 | By Stephanie Borg
Dags att ta in Läppstiftet i 2000-talet

Läppstiftet i Göteborg, ritat av Ralph Erskine, är en av Sveriges mest kända 80-talsbyggnader. Det heter egentligen Lilla Bommen, men har fått sitt smeknamn på grund av det karaktäristiska utseendet; högt, vitt i mellanpartiet och rött på toppen, med de översta våningarna avfasade i samma form som en ett läppstift.

Flygel med 10 000 kvadratmeter kontor

Till den höga, mer kända byggnaden hör också en flygelbyggnad, som nu renoverats och fått namnet Älvporten. 10 000 kvadratmeter kontorsyta har byggts om till flexibla och energieffektiva kontor i ett partneringprojekt där alla medverkande varit delaktiga i beslut och hjälpt varandra. Ingenjörsbyrån Andersson & Hultmark är de som har ritat ventilation- och rörsystemen till Älvporten.

– Det är en väldigt speciell byggnad med många vinklar, stora ljusgårdar och låg bjälklagshöjd. Man måste tänka till en extra gång inför varje beslut, till exempel kan man inte dra allt i taket utan det får bli en del inklädnader av VVS för att göra installationen osynlig. Det har varit en rolig utmaning att få till snygga lösningar utan att förstöra själva upplevelsen av byggnaden, säger Niklas Heidenborn, VVS-ingenjör på Andersson & Hultmark.

Läs hela referensprojektet här

Footnote SV

I januari 2019 slog vi samman våra företagsnamn under namnet MagiCAD. Progman Oy, CADCOM AB och Progman Software UK Ltd blir MagiCAD Group. Utöver det bytte MagiCloud namn till MagiCAD Cloud.

Prenumerera på nyhetsbrev

First Name*
Last name*
E-mail*
Company*
City*
Business Sector*

All personlig information kommer att hanteras enligt MagiCAD Group Privacy Policy

Arkiv

Kategorier