16.10.2018 | By admin
BIMFöretagsnyheterIntervjuerMagiCADMagiCAD CloudPressmeddelandeProduktdatabaser
  • Progman offentliggör ett utökat samarbete med kunden Rettig ICC, Europas ledande leverantör av system för behaglig inomhuskomfort
  • BIM-objekt för Rettigs välkända varumärken Vogel&Noot, Purmo, Radson och Thermopanel finns tillgängliga för nerladdning online via BIM-plattformen MagiCloud
  • De tillgängliga BIM-objekten för VVS-konstruktion omfattar ett brett utbud av radiatorer, golvvärmelösningar, ventiler och styrdon

Progman har i dag offentliggjort ett utökat samarbete med kunden Rettig ICC, Europas ledande leverantör av system för behaglig inomhuskomfort Rettigs välkända varumärken Vogel&Noot, Purmo, Radson och Thermopanel som omfattar radiatorer, golvvärmelösningar, ventiler och styrdon har fått ytterligare produktserier tillgängliga i 3D-modellformat på MagiCloud och MagiCAD. Över 20 produktserier med flera varianter av varje produkt har lagts till. Produkterna finns nu tillgängliga i ritningsarbetet för VVS-konstruktörer.

Första lanseringen av 3D-modellbiblioteket innehållande Rettigs nya produkter skedde i juni, och ytterligare produkter gjordes tillgängliga under årets tredje kvartal. En avgörande aspekt av det utökade samarbetet med Rettig ICC är att deras produkter inte bara kommer att finnas tillgängliga på MagiCAD utan också kan laddas ner från MagiCloud. Detta ger en större åtkomst till Rettigs uppvärmningsprodukter för VVS-konstruktörer över hela världen. Molnbaserade MagiCloud innehåller fler än en miljon BIM-modeller med tekniska data från fler än 250 tillverkare. Utan modelleringsverktyg som MagiCAD och MagiCloud är det omöjligt att implementera en komplett BIM-strategi för byggprojekt.

Detta är ett viktigt steg för Rettig ICC eftersom en större del av vårt produktsortiment blir direkt tillgängligt för VVS-konstruktörer”, berättar Mia Högkvist, projektledare för digitalisering på Rettig ICC. ”Radiatorspecifikationen i ett byggprojekt kan vara upp till en arkitekt eller en entreprenör, så vi behöver en BIM-strategi som säkerställer att alla parter arbetar från samma 3D-modeller. Progman erbjuder både en mycket stark teknisk lösning och en stor räckvidd in på marknaden för konstruktörer och entreprenörer inom VVS och andra aktörer i byggbranschen.

Produkterna kommer att finnas tillgängliga i Rettigs eget område inom MagiCloud via följande länkar:

Högkvist fortsätter: “Vi måste se till att vi hänger med i trenderna. AutoCAD och Revit är idag de mest populära formaten i flere av våra länder där MagiCAD är den kompatibla lösningen när VVS-system ska ritas upp med verkliga produkter.

Dagens offentliggörande innebär en viktig expansion av vårt samarbete med Rettig” , sägerJukka Nyman, VD på Progman. “Rettig ICC:s produkter har exceptionellt hög kvalitet och kan nu visas och väljas med våra verktyg och läggas till direkt i byggritningarna. För tillverkare av värme- och ventilationssystem finns inget enklare sätt att se till att VVS-konstruktörer väljer dina uppvärmningsprodukter.”   

Rettig ICC är Europas ledande leverantör av system för behagliga inomhusklimat inklusive radiatorer, golvvärme, ventiler och styrdon. Företagets viktigaste varumärken är Vogel&Noot och Purmo Radson. De största direktkunderna är sanitets- och värmegrossister med bas i norra, västra, centrala och östra Europa, men Nordamerika och Asien blir allt viktigare marknader. Rettig ICC:s mål är att erbjuda behagligare inomhusklimat med mindre resurser, utsläpp och energianvändning. www.rettigicc.com

Footnote SV

I januari 2019 slog vi samman våra företagsnamn under namnet MagiCAD. Progman Oy, CADCOM AB och Progman Software UK Ltd blir MagiCAD Group. Utöver det bytte MagiCloud namn till MagiCAD Cloud.

Arkiv

Kategorier