04.05.2020 | By admin
Uncategorized
  • Företagsnamn: MVB Öst AB
  • Projektnamn: BrfSturebacken/Kv Senioren 2
  • Projektort: Stureby
  • Projektstart & projektslut: Mars 2018 – April 2020

MVB är ett av Sveriges största byggföretag med högt fokus på kvalitet och hållbarhet. MVB har verksamhetsområden inom byggentreprenad, anläggning, byggservice och projektutveckling.

I projektet Brf Sturebacken är MVB Öst AB totalentreprenör på uppdrag av HSB Bostad AB. Projektet innefattar att MVB Öst AB ska producera 97 stycken bostadsrättslägenheter, fördelat på fem olika trapphus. Utöver det ska även cykelförråd och ett underliggande garage byggas med plats för 29 stycken p-platser. Garaget är av stor vikt av föreningen som har en bilpool, där medlemmarna enkelt kan korttidshyra en bil istället för att äga en egen. Projektet innefattar ca 8300m2 och beräknas vara färdigt i april 2020.

Eliminera tidskrävande administrativt arbete

Som totalentreprenörer står MVB Öst AB som ansvariga för helheten i projektet. I ett stort projekt som Brf Sturebacken/Kv Senioren 2, är arbetsplatsens effektivitet och säkerhet av största vikt. En anledning till att MVB Öst AB använder Gsite, är på grund av den smarta modulen för ärendehantering, checklistor och kvalitets-/skyddsronder.

Man stöter på utmaningar varje dag i produktionen. Vi jobbar med människor på nära håll och det kan vara både tufft samt lätt vissa dagar. Sen är tiden alltid en utmaning. På detta projekt har vi haft en bra tidplan och haft tid att kunna planera jobben i god tid.”, säger Albin Sigvardsson, arbetsledare på MVB ÖST AB.

Med modulen Gsite Field, där det är möjligt att på ett enkelt och effektivt sätt registrera sina kvalitets- och skydsronder, har MVB Öst AB reducerat den administrativa tidsåtgången med nästan en timme/skyddsrond.

Samtliga skyddsronder har gjorts med Gsite sedan slutet av november 2018”, säger Sigvardsson.

Gsite är de­t möjligt att på ett smidigt sätt samla all viktig och nödvändig information på ett ställe. Dessutom kan alla berörda projektmedlemmar nå informationen enkelt via en webbläsare, eller via Gsites mobilapplikation oavsett var de befinner sig.

”Det som är bra med Gsite och just skyddsronderna är att man kan få fram en bild av ärendet”, fortsätter Sigvardsson.

En av de viktigaste fördelarna med Gsite, som Sigvardsson nämner, är att Gsite tillåter användare att koppla media till säkerhetsärenden. Dessutom går det även att komplettera det med bland annat platsinformation samt beskrivningar. Genom att koppla media till ett ärende är det enklare för mottagaren att se, förstå och bedöma ärendet.

När ett ärende eller en punkt checkas av i en kvalitets- eller skyddsrond skapas det automatiskt ett färdigt protokoll att exportera och skriva ut. På så sätt elimineras tidskrävande arbete för att skapa och manuellt administrera protokoll.

 

Arkiv

Kategorier