08.04.2021 | By Josefine Olsson
Gsite

Serneke beskriver sig själva som en nytänkande byggkoncern som strävar efter att tillföra något nytt till sina kunder, samhället och nästa generation. Vi träffar Berwar Kahraman som berättar om hur Gsite hjälper bolaget att uppnå detta.

Planering och struktur

“Allt invändigt”, svarar Berwar på frågan om vad han är ansvarig för som arbetsledare hos Serneke, och rabblar upp allt från rör till parkett som exempel. Han gör det mesta av förarbetet kring planering av personal och byggplats, varpå ett team av entreprenörer börjar bygga och montera. För stunden jobbar han på en nyproduktion i Solna där en förskola, ett LSS-boende och hyresrätter kommer att dela adress.

Berwar anser att de viktigaste framgångsfaktorerna i hans arbete är struktur och att jobba förebyggande genom bra planering. Han har jobbat på Serneke strax över ett halvår men hade erfarenhet av 3D-modellering sedan innan. Gsite hade han däremot inte hört talas om innan han klev in hos Serneke.

Tydliga fördelar med Gsite

“Programmet är väldigt enkelt att använda, men det finns en viss inlärningskurva när man ska komma igång” berättar Berwar om sin första erfarenhet av Gsite och menar att teamet behövde vänja sig vid verktyget innan fördelarna med det blev uppenbara.

“Framförallt handlar det om att skapa rutiner så att det inte bara blir ett verktyg som inte används”, säger han. Rutinerna han nämner handlar bland annat om att ta bilder före och efter montering, rapportera direkt i appen istället för med papper och penna, samt skapa och bocka av punkter på digitala checklistor. När de var på plats fanns det, enligt Berwar, ingen tvekan om att arbetet blev mer effektivt.

“Bara det att man slipper mejla om allting sparar enorma mängder av tid” berättar han och tillägger att kvalitetsuppföljning överlag är mycket enklare med Gsite.

Det är framförallt modulen Field som kommer till nytta i hans arbete där han enkelt kan skapa och följa upp checklistor, delegera punkter till olika entreprenörer och omedelbart dela filer med hela teamet via molnet.

Steg mot en hållbar framtid

Berwar beskriver Gsite som sin förlängda arm i arbetet och anser att branschen i stort går åt rätt håll med 3D-modellering och nya, digitala lösningar som både gör arbetet enklare och sparar tid, pengar och andra resurser för alla inblandade. Att jobba hållbart är en av Sernekes kärnprinciper, varför digitala verktyg som underlättar det målet välkomnas varmt.

Förutom att det är hjälpsamt och praktiskt tycker Berwar även att det är kul att jobba med Gsite.

“Det känns verkligen som att vi jobbar på fronten av digitaliseringen!” avrundar han med ett leende innan det är dags att återgå till byggplatsen.

Glöm inte att prenumerera på våra nyhetsbrev för att bland annat se de senaste uppdateringarna. Du får även tillgång till våra tidigare webinar där du får se mer om Gsite. Registrera dig här>>

         

Prenumerera på nyhetsbrev

First Name*
Last name*
E-mail*
Company*
City*
Business Sector*

All personlig information kommer att hanteras enligt MagiCAD Group Privacy Policy

Arkiv

Kategorier